POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Abramovitj anklagad för penningtvätt och kontakt med kriminella organisationer

Foto: Bildbyrån.

Chelseas ägare Roman Abramovitj är i blåsväder. 
Han är anklagad för penningtvätt och kontakt med kriminella organisationer, skriver schweiziska tidningen Tages-Anzeiger. 

Chelseas ryske ägare och miljardär Roman Abramovitj köpte under 2003 Londonklubben och gjorde den till en av Englands mest framgångsrika sedan dess med flera liga- cuptitlar och dessutom seger i Champions League våren 2012. 

Nu rapporterar den schweiziska tidningen Tages-Anzeiger att Abramovitj är anklagad för penningtvätt och kontakt med kriminella organisationer, då det är omdömen från en rapport från schweizisk polis om ägaren som läckt ut efter att han ansökt om ett uppehållstillstånd i Schweiz. Polisen ser ryssens närvaro i landet som ett hot mot den allmänna säkerheten och landets rykte, vilket innebar att hans ansökan blev nekad.  

Däremot nekar Abramovitjs advokat Daniel Glasl till påståendena. 

- Antydningarna om att Mr. Abramovitj har varit involverad i penningtävtt och har kontakt med kriminella organisationer är helt felaktiga. Mr. Abramovitj har aldrig deltagit i någon penningtvätt och har ingen kriminell bakgrund, säger han enligt Tages-Anzeiger. 

Abramovitj har under den senaste tiden inte setts till i Storbritannien, då han tidigare i år misslyckades med att förnya sitt visum efter stigande spänningar mellan London och Moskva. Han blev i stället tidigare i år israelisk medborgare, men behöver fortfarande förnya sitt arbetstillstånd för att arbeta och investera i England. 

Tidigare i sommar rapporterade den engelska tidningen The Times att Abramovitj vill sälja Chelsea och "satt klubben på marknaden", då han ska ha anlitat samma amerikanska investmentbank som Manchester Citys ägare använde för att sälja andelar i klubben till kinesiska investerare 2015. 

Publicerad 2018-09-26 kl 09:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå