Adebayor bakom Tottenham-seger

Swansea hade inte vunnit i Premier League på sju matcher inför matchen mot Tottenham. Efter matchen var man uppe i åtta. Emanuel Adebayor gjorde två mål och har nu gjort tre mål 2014.

Emmanuel Adebayor

Efter en kvarts speltid lyckades Shelvey få till ett bra skott. Tottenham-målvakten Lloris räddade dock bollen. Tottenham hade än så länge inte skapat några riktigt vassa målchanser.

Tio minuter senare var Wilfred Bony nära att ge hemmalaget ledningen. Några meter utanför straffområdet tryckte anfallaren till - men skottet tog i ribban.

Trots pressen var det Tottenham som tog ledningen. Efter ett snyggt inlägg från Christian Eriksen nickade Adebayor in London-lagets ledningsmål.

Bara minuter senare var Nacer Chadli nära att utöka ledningen, men fick inte till avslutet.

Tio minuter in i andra halvlek utökade Tottenham sin ledning. Efter ett hårt inspel från höger studsade bollen in i mål via försvarande Chicos ben. Och det skulle inte dröja långt innan Tottenham utökade sin ledning. Danny Rose passade in till Adebayor som var sopren i boxen. Han i sin tur kunde måtta en stund innan han placerade in skottet. Inga konstigheter, frågan var bara var Swanseas försvar tagit vägen.

Men Swansea skulle visa att man också kunde göra mål. Bara sju minuter efter 3-0 reducerade Wilfried Bony till 3-1. Men till vilken nytta? Ingen visade det sig.

Startelva Tottenham: Lloris, Walker, Chiriches, Dawson, Rose, Eriksen, Bentaleb, Dembele, Chadli, Lennon, Adebayor

Bänk: Friedel, Naughton, Holtby, Soldado, Capoue, Defoe, Sigurdsson

Startelva Swansea: Tremmel, Rangel, Chico, Williams, Davies, Amat, Britton, Shelvey, Pozuelo, Routledge, Bony.

Bänk: Cornell, Tiendalli, Taylor, Richards, Lamah, Donnelly, Vazquez.

Publicerad 2014-01-19 kl 15:44