POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Adebayor besviken på hånet från Tottenham: "De var mitt förstaval"

Emmanuel Adebayor hånades av brittiska fans när Real Madrid mötte Tottenham. En stor besvikelse för anfallaren.
- Särskilt som Spurs var mitt förstaval innan jag kom hit, säger han.

Den förre Arsenalspelaren är inte direkt populär på Emirates Stadium längre. Först lämnade han klubben för Manchester City – sedan firade han ett mål mot sina gamla lagkamrater genom att sprinta över hela planen och jubla framför Arsenals klack. Och sedan alltså den här flirten med Londonbornas värsta rival, Tottenham.

Det var i kvartsfinalen av Champions League som några Spurs-fans sjöng nedsättande sånger mot Adebayor, och klubbledningen gick sedan ut och bad om ursäkt. Togolesen, som kunde ha hamnat i just Tottenham under januarifönstret, är ledsen över bemötandet.

- Jag hörde om ramsorna och det kändes absolut inte bra, eftersom Tottenham var mitt förstaval innan jag kom till Real Madrid, säger Adebayor till Sky Sports.

Han konstaterar att de upprörda känslorna på läktarplats säkerligen hade att göra med engelsmännens förlust och uttåg ur Champions League. Men Adebayor vill ändå markera mot vad han uppfattar som rasism från Tottenhams fans.

- Supportrarna måste kontrollera sina känslor, precis som vi spelare. Någon måste säga åt dem: ”Snälla, tänk på vad ni säger”, för vi är alla människor, säger Adebayor.
- Man kan inte ställa sig inne på arenan och sjunga rasistiska sånger bara för att komma ut på gatan senare och säga till mig: ”jag är inte rasist, kom till Tottenham”.

Publicerad 2011-05-12 kl 22:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå