Adebayor målskytt - firade framför Arsenalfansen

Manchester City-Arsenal 4-2
1-0, 20', självmål (Almunia); 1-1, 63', Van Persie; 2-1, 74', Bellamy; 3-1, 80', Adebayor; 4-1, 84', Wright-Phillips; 4-2, 87', Rosicky

Det var en händelserik match i Manchester när Arsenal gästade Manchester City. Inför matchen handlade mycket om Kolo Toure och Emmanuel Adebayor som mötte sitt förra lag för första gången, och den sistnämnde skulle spela en huvudroll.

Manchester City tog ledningen efter att Micah Richards nickat en boll i stolpen som sedan studsade på Manuel Almunias huvud och in i mål.

Ledningen stod sig halvleken ut men i 63:e minuten kunde Arsenal kvittera genom Robin Van Persie - men drygt tio minuter senare gick City upp i ledning igen när Craig Bellamy slog till i 74:e minuten.

Med tio minuter kvar av matchen hamnade sedan Adebayor i rampljuset. Efter att ha nickat in 3-1, sitt fjärde mål på fyra ligamatcher, så sprang han över hela planen för att fira framför de tillresta Arsenalfansen, något de inte uppskattade för att uttrycka sig diplomatiskt. Säkerhetspersonal fick lugna de uppretade Arsenalfansen och vissa såg ut att vara på väg in på planen. Adebayor varnades sedan för tilltaget.

Men det var inte klart där. Shaun Wright-Phillips chippade in 4-1 innan Tomas Rosicky kunde reducera till 4-2 i sin första match på 20 månader för Arsenal.

Publicerad 2009-09-12 kl 18:54