POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Ägarbyte och nya förhandlingar för Seb Larsson: Bollen hos dem

Nya ägare i Birmingham innebär nya kontraktsförhandlingar för Sebastian Larsson som kan lämna Birmingham som bosman i sommar.
- Bollen ligger hos klubben, säger han till fotbollskanalen.se

Sebastian Larsson spelade upp Birmingham i Premier League, följde med ner i The Championship när klubben trillade ur – och var sedan med och spelade upp klubben till Premier League igen.

Nu sitter Larsson på ett utgående kontrakt, och det lär inte saknas intressenter om han inte skriver på ett nytt med Birmingham.

Förhandlingarna med Birmingham strandade, men nu är klubben på gång att få en ny ägare i Carson Yeung, vars Hong Kong-baserade företag nu äger över 90 procent av klubben.

- Förhandlingarna har legat på is, men det berodde väl på att de gamla ägarna kom på att de skulle sälja klubben, säger Sebastian Larsson.

Känner du att du hamnar i en bättre eller sämre position än innan ägarbytet?

- Svårt att säga. Det beror lite på hur de nya ägarna vill jobba och hur de ser på mig.

Många klubbar byter ägare i England, vissa genomgår stora förändringar, andra mindre – har du fått någon känsla vad som kommer hända i Birmingham?

- Vi vet inte så mycket, inte ens tränaren vet exakt vad som kommer att hända. Men han har ju försökt köpa klubben innan, och den här gången när han kom tillbaka fick han betala ännu mer än förra gången, säger Larsson

Det handlar om mycket pengar, kittlar tanken dig att det kan bli en riktig storsatsning?

- Alla hoppas att han ska ta klubben framåt. Men varför skulle man lägga 80 miljoner pund på en klubb om man inte vill lyfta den?! Men nu vet man inte. Så det är bara att köra. Om det nu är hundra procent klart så kommer vi säkert få mer information. Men man kanske inte ska förvänta sig ett nytt Manchester City.

Är det efter att allt är klart och bekräftat ni kan börja förhandla om ditt kontrakt igen?

- Det får vi se, det är upp till klubben.

Känner du att bollen ligger hos dem?

- Ja det tycker jag absolut. Vi diskuterade ju med de gamla ägarna men det är klart att det måste vara så. Med nya ägare är det upp till dem men jag vet inte hur de ser på saker och ting. Men jag är övertygad om att de har koll på kontraktssituationerna – och jag är ju inte den med mest tid kvar på kontraktet.

Publicerad 2009-10-09 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå