Agbonlahors hattrick sänkte City

Gabriel Agbonlahor gjorde ett äkta hattrick mot Manchester City och gav Aston Villa en flygande start på årets Premier League.

På Villa Park var det två lag som siktar på att slåss om platserna ute i Europa. Första halvlek slutade mållös med Aston Villa som det något bättre laget. Villa hade de vassaste chanserna men kunde inte ta vara på dem.

I andra halvlek blev det mer skärpa fram för mål. Redan efter två minuters spel av andra halvlek gav John Carew Aston Villa ledningen efter ett inlägg från Ashley Young.

Manchester City kvitterade sedan på en straff som Elano slog i mål. Den glädjen blev dock kortvarig. Det såg Gabriel Agbonlahor till. Inom loppet av sju minuter gjorde Villa-anfallaren tre mål och Manchester City var ett slaget lag.

Vedran Corluka gjorde förvisso 4-2, men det var för sent. Tung start i Manchester City för nya managern Mark Hughes.

1-0 John Carew (47'), 1-1 Elano (64'), 2-1 Gabriel Agbonlahor (69'), 3-1 Gabriel Agbonlahor (74'), 4-1 Gabriel Agbonlahor (76'), 4-2 Vedran Corluka (89')

Aston Villa – Manchester City 4-2

Publicerad 2008-08-17 kl 18:26