Aguerd hyllades - och Saint-Maximin sågades när West Ham och Newcastle kryssade

West Ham tog med sig en poäng från nordöstra England.
Då stod Nayef Aguerd för en jätteinsats.
- Det är brilliant, säger Andy Hinchcliffe på Sky Sports.

West Ham United åkte till St James Park för att ställas mot Newcastle. Det krisande Londonlaget kom med starkt självförtroende efter en viktig vinst senast mot Everton. Newcastle å sin sida har flera kryss i sitt bagage, men var fortfarande obesegrat sedan Liverpool-förlusten i augusti.

När startelvorna presenterades fanns Alexander Isak inte med i truppen, då han drabbats av en hjärnskakning efter Ligacup-matchen mot Southampton tidigare i veckan.

Matchen blev händelserik från start, då Joe Willock efter drygt 30 sekunder fick bollen i nät - men målet dömdes bort då bollen tidigare varit utanför linjen. Men trots varningen kunde Newcastle göra 1-0 minuten senare, då Callum Wilson utökade sitt målkonto.

Men det tidiga underläget drog inte ner "Hammers", i stället såg London-laget ut som ett helt nytt lag. I 32:e minuten kunde till slut Paqueta kvittera för bortalaget efter en hörna.

- Det är enastående, han är på tårna vid den bortre stolpen och hans rörelser är mycket bra, säger Andy Hinchcliffe om målet i Sky Sports.

Ställningen stod sig till halvtidsvilan, och trots större bollinnehav från "skatorna" såg West Ham starkt ut.

- West Ham dominerar just nu, de är det bättre laget.

Andra halvlek bjöd inte på någon större dramatik, men i 76:e minuten hade de svartvita en ypperlig chans att återta ledningen, då Wilson kom en-mot-en mot Nayef Aguerd - men marockanen stod för en perfekt brytning.

- Aguerd har varit West Hams enastående försvarare, säger Hinchcliffe.

Om "hammers"-försvararen hyllades fick Allan Saint-Maximin smaka på sågen. Fransmannen, som startade i Bruno Guimareus frånvaro, såg osäker ut.

- Sant-Maximin har varit en stor besvikelse - jag tror han kommer bli Newcastles första byte, säger Jamie Redknapp i Sky Sports.

Och han byttes ut i den 69:e förmån för Everton-värvningen Gordon.

Matchen slutade 1-1, vilket betydde en glad David Moyes och en besviken Eddie Howe, som nu tappar tredjeplatsen till Manchester United.

Newcastle: Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Joelinton, Longstaff, Willock, Almiron - Saint-Maximan, Wilson

West Ham: Fabianski - Coufal, Kehrer, Ogbonna, Aguerd - Emerson, Rice, Paqueta, benrahma - Bowen, Antonio.

Publicerad 2023-02-04 kl 20:30