Agüero fyramålsskytt mot Leicester - City vinnare igen

Manchester City svarade på bästa sätt efter poängtappet senast.
Kevin De Bruyne stod för tre assist och Sergio Agüero för fyra mål när serieledaren slog Leicester med 5-1.

Manchester City tappade överraskande poäng senast borta mot Burnley efter en sen kvittering av hemmalaget. Under lördagen svarade Premier Leagues överlägsna serieledare på bästa sätt efter poängtappet, med en 5-1-överkörning av Leicester. Segerorganisatörerna var Kevin De Bruyne och Sergio Agüero.

Det skulle bara dröja två minuter innan City tog ledningen. De Bruyne stod för ett mycket vackert inspel till Raheem Sterling som kunde peta in 1-0 bakom Kasper Schmeichel.

City hade ett stort spelövertag, men Leicester var inte ofarliga i sina omställningar. I den 24:e minuten gav en kontring utdelning när Jamie Vardy utmanade försvaret och via Aymeric Laporte sköt in 1-1.

Men hemmalaget återtog ledningen när man inledde andra halvlek på samma strålande sätt som i första. På nytt tog det bara dryga två minuter innan Kevin De Bruyne stod för en ny fantastisk framspelning, den här gången till Sergio Agüero som kunde sätta 2-1. Assisten var De Bruynes 13:e den här säsongen i Premier League.

Bara några minuter senare slog Agüero till igen. Via Schmeichel i målet dundrade argentinaren in 3-1. Passningsläggare? Kevin De Bruyne förstås. Belgaren blev därmed den första City-spelaren att göra tre assist i en Premier League-match sedan Samir Nasri gjorde det mot Tottenham i augusti 2001, skriver statistiktjänsten Gracenote på Twitter.

Matchen avgjordes definitivt i den 77:e minuten när Kasper Schemichel gav bort bollen till Sergio Agüero som kyligt lyfte bollen över dansken och fullbordade sitt hattrick. Agüero var inte klar där. I matchminut 90' drog anfallaren iväg en riktig rökare som via ribban gick in. Fjärde målet för kvällen för 29-åringen som nu är uppe på 21 mål i Premier League den här säsongen.

Manchester City vann med 5-1 efter Sergio Agüeros show i andra halvlek och har 16 poäng ner till andraplacerade Manchester United, som möter Newcastle under söndagen.

Lagens startelvor:

City: Ederson, Walker, Laporte, Otamendi, Zinchenko, Fernandinho, Gündogan, De Bruyne, Sterling, Bernardo, Agüero.

Leicester: Schmeichel, Dragovic, Maguire, Fuchs, Albrighton, Silva, Ndidi, James, Chilwell, Diabate, Vardy.