Agüero hjälte för City - sänkte Chelsea i Community Shield-finalen

Sergio Agüero hade stor show i Community Shield.
Han sänkte Chelsea till 2-0 och gav City en ny titel.
- När du vinner så är du glad, säger tränaren Pep Guardiola till Manchester Citys hemsida.

Manchester City vann under förra säsongen Premier League i överlägsen stil och ställdes i dag mot Chelsea, som i fjol vann FA-cupen, i Community Shield-finalen på Wembley i London. Det blev i slutändan en bekväm historia för Pep Guardiolas manskap, som tog första segern i cupfinalen sedan mot just Chelsea i augusti 2012.

Manchester City tryckte inledningsvis på mest framåt för ett ledningsmål i matchen. Nyförvärvet Riyad Mahrez, som spelade från start, var en av flera heta City-spelare framför mål, men fick det inte riktigt att lossna i första halvlek. Då klev i stället en annan lagkamrat fram - argentinske anfallsstjärnan Sergio Agüero.

Agüero förvaltade i den 13:e minuten ett inspel någon meter utanför straffområdet av unge talangen Philip Foden, som stod för ett fint förarbete, och sköt 1-0. Det var hans 200:e mål i klubben, en ny milstolpe var nådd för argentinaren.

I andra halvlek fortsatte saker och ting att handla om just Agüero. Först blev han i den 50:e minuten frispelad framför mål, gjorde ett försök att runda Willy Caballero, fick med sig bollen, men sköt tätt utanför mål. Då tog han i stället revansch lite senare.

Åtta minuter senare tog han vara på ett instick i straffområdet av Bernardo Silva och var kylig till 2-0. Chelsea hade ett par försök vid omställningar, där bland annat Pedro hotade utifrån, men kom aldrig riktigt nära varken ett eller två mål på Wembley.

Manchester City kontrollerade den resterande delen av matchen och bärgade därmed säsongens första titel i England och första segern i Community Shield sedan 2012.

- När du vinner så är du glad och jag vill gratulera Chelseas spelare för att de stod för samma ansträngning som oss, säger City-tränaren Pep Guardiola till Manchester Citys hemsida.

- Vi ska inte tänka för mycket på att försvara ligatiteln. Det här var vår första match och nu ska vi förbereda oss inför nästa match, fortsätter han.

Chelsea: Caballero - Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso - Fabregas, Jorginho, Barkley - Pedro, Morata, Hudson-Odoi.

Manchester City: Bravo - Walker, Stones, Laporte, Mendy - Mahrez, Fernandinho, Foden - B. Silva, Agüero, Sané.