Aguero med hattrick när City krossade Villa - slog dubbla PL-rekord

Sergio Aguero blev historisk när Manchester City körde över Aston Villa under söndagskvällen.
Argentinaren slog till med ett hattrick - och noterades därmed för två rekordnoteringar i Premier League.
- Jag vill fortsätta göra mål men allt hänger på mina lagkamrater, säger Aguero till Sky Sports efter matchen.

Manchester City kopplade greppet om matchen direkt, trots att storstjärnan Raheem Sterling startade matchen på bänken. I den 18:e minuten satte Riyad Mahrez 1-0, och efter det rann det bara på.

När domaren blåste för halvtid stod det hela 4-0 på resultattavlan efter mål av Sergio Aguero, Gabriel Jesus och ytterligare ett av Mahrez.

I den andra halvleken satte Aguero även 5-0, vilket var hans 176:e Premier League-mål i karriären. Det gör att han går förbi Thierry Henry som ligans bäste utländske målskytt någonsin.

När Aguero sedan utökade till 6-0, hans tredje i matchen, i den 81:a minuten gick han upp jämsides med Frank Lampard som Premier Leagues fjärde bästa målskytt genom tiderna med 177 mål. Hattricket var Agueros totalt tolfte i Premier League - fler än någon annan mäktat med.

- Jag är så glad för rekordet, men jag måste tacka mina lagkamrater eftersom de hjälper mig. Jag är så glad. Jag vill fortsätta göra mål men allt hänger på mina lagkamrater, säger Aguero till Sky Sports efter matchen.

Aguero tror dock att Alan Shearers rekord på 260 Premier League-mål blir svårt att slå.

- Jag ska försöka. Han har gjort för många mål dock, så jag vet inte.

Slutresultatet blev till slut 6-1 efter att Aston Villa fått en straff i slutminuten.

Segern gör att Manchester City tar över andraplatsen i Premier League, då Leicester City i går förlorade mot Southampton. Upp till serieledande Liverpool har man dock hela 14 poäng med en match mer spelad.

I och med förlusten sjunker Aston Villa ner under nedflyttningsstrecket, då Watford tidigare i dag slog Bournemouth.

I nästa omgång möter City Crystal Palace hemma medan Villa reser till Brighton för att möta Graham Potters Albion.

Aston Villa: Nyland - Konsa, Mings, Hause - Elmohamady, Douglas Luiz, Drinkwater, Hourihane, Taylor - Grealish - El Ghazi.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Fernandinho, Stones, Mendy - Rodri, David Silva, De Bruyne - Mahrez, Jesus, Aguero.