Agüero segerorganisatör för City - nätade dubbelt i storsegern mot Brighton

Sergio Agüero nätade två gånger om.
Dessutom spelade argentinaren fram till Manchester Citys sista mål i den klara segern över Brighton.

Under lördagen tog Manchester City emot Brighton på hemmaplan och City fick en drömstart på matchen. Matchen var bara två minuter gammal när Kevin De Bruyne serverades ett fritt läge framför mål och belgaren gjorde inget misstag när han satte dit 1-0.

I slutet av första kunde City dessutom utöka – och åter igen var De Bruyne inblandad. Denna gång spelade mittfältaren in bollen till Sergio Agüero som var kylig i straffområdet när han tryckte in halvtidsresultatet 2-0 bakom Matthew Ryan i Brightons mål.

I början av andra halvlek dödade City all nerv i matchen och åter igen var Agüero i farten. Denna gång fick argentinaren bollen utanför straffområdet och med ett vackert avslut skruvade han in 3-0 för City.

Citys målframgångar tog dock inte slut där, utan med tio minuter kvar kunde inbytte Bernardo Silva, framspelade av Agüero, placera in 4-0, vilket också blev slutresultatet.

Segern mot Brighton var Citys andra raka i Premier League.

Lagens startelvor:

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zintjenko – Rodri, De Bruyne, David Silva – Sterling, Agüero, Magrez

Brighton: Ryan – Burn, Dunk, Webster, Montoya, Pröpper, Stephens, Bernardo, March, Maupay, Trossard