Äkta hattrick av Carew när Villa vände 0-2 på tio minuter

15:00
Reading-Aston Villa 2-4
1-0 29' Shane Long 42' Long 2-1 47' Ashley Young 51' John Carew 57' Carew 91' Carew, straff

John Carew gjorde tre raka mål i en halvlek när Aston Villa vände 0-2 till 4-2 i FA-cupkvartsfinalen borta mot Reading och då man gick från 0-2 till 3-2 på drygt tio minuter. Carew nickade in 2-2 och skarvade in 3-2 efter inspel från vänster båda gångerna. 4-2 slog han på straff på övertid. En straff som han själv ordnat. Ashley Young reducerade till 1-2 med ett skott från nära håll efter en del turbulens i straffområdet.

Reading, som slagi ut Liverpool och Burnley, hade 2-0 sedan irländaren Shane Long gjort två mål. Först nickade han in bollen från nära håll efter hörna. 2-0 tillkom efter ett mönsteranfall då Jimmy Kebe spelade snett inåt bakåt och där Long satte sin "långa" fot på bollen.

Men Villa till semifinal. Portsmouth är också där. Semifinalerna lottas senare idag.

Publicerad 2010-03-07 kl 15:53