Alexander-Arnolds revansch - frälste Liverpool på stopptid

Trent Alexander-Arnold petades ur Englands senaste landslagstrupp.
Mot Aston Villa tog högerbacken revansch när han avgjorde på stopptid.
Då säkrade han tre blytunga poäng för Liverpool i Champions League-jakten.

Efter Champions League-förlusten mot Real Madrid i veckan ställdes Liverpool hemma mot Aston Villa i Premier League under lördagen.

Tolv minuter in i matchen blev Mohamed Salah helt fri för Liverpool efter en genomskärare från Diogo Jota. Salah petade dock bollen utanför stolpen.

Villa tog istället ledningen i slutet av första halvlek när Ollie Watkins sköt ett skott från 15 meter som Alisson släppte in under sig. Ett svagt ingripande från Liverpool-målvakten.

Hemmalaget trodde att de hade kvitterat på stopptid i första halvlek när Roberto Firmino lyfte bollen i mål från nära håll. Målet dömdes dock bort efter att en lång VAR-granskning visat att Salah var offside i uppbyggnaden till målet.

Elva minuter in i andra halvlek kom dock 1-1-målet för Liverpool när Salah nickade in en retur från nära håll.

Bara några minuter senare var Villa nära att återta ledningen när Trezeguet träffade stolpen och bollen studsade ut igen.

Båda lagen tryckte på för ett segermål mot slutet och det var Liverpool som hittade det genom Trent Alexander-Arnold. Högerbacken, som petades ur Englands senaste landslagstrupp, skruvade in 2-1 från sin vänsterinnerposition i straffområdet. Ett vackert avslut som borrade sig in i bortre hörnet.

Liverpool höll undan och vann med 2-1, vilket innebär lagets första ligaseger hemma på Anfield för kalenderåret 2021.

LiverpoolAlisson - Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Milner, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Jota

Aston VillaMartínez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Douglas Luiz, Nakamba - Traoré, McGinn, Trézéguet - Watkins