Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Alexanderssom om Moyes: "Känns som att han är arvtagaren"

Foto: Scanpix

Niclas Alexandersson.

David Moyes blir Manchester Uniteds huvudtränare - ett klokt val om man får tro hans gamla spelare Niclas Alexandersson.

- Han har bra förutsättningar, säger han till fotbollskanalen.se.

Allt pekade på att det skulle bli David Moyes som efterträdde Alex Ferguson. Och på torsdageftermiddagen presenterade United Moyes som sin nye manager

En som har haft Moyes under sina år som spelare är forna landslagsmannen och Evertonproffset Niclas Alexandersson. Han tror att Moyes har alla förutsättningar att lyckas väl med storklubben.

- Det är inte helt förvånande, det känns lite som att han är arvtagaren i och med att han är skotte och allt, sade Alexandersson till fotbollskanalen.se på onsdagen.

Alexandersson hade Moyes under säsongen 2002/2003 och kom alltså till klubben i princip samtidigt som Moyes.

- Han har gjort det väldigt bra i Everton, men det är klart att det kommer att bli helt andra krav och förväntningar i Manchester United, säger han.

Vad är det han har gjort så bra i Everton?

- Det han framför allt gjort bra är att han använt resurserna på ett optimalt sätt. Han har fått ut maximalt av laget och gjort väldigt smarta spelarköp- och försäljningar.

Hur tror du att det blir att ta över efter just Ferguson?

- Det kommer inte att bli lätt alltså, det finns en hel del att leva upp till. Det är en tuff uppgift att ta över efter en sådan ikon som Ferguson är. Men jag tror att han är så redo som han kan vara.

Publicerad 2013-05-09 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons