POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Alla backar upp kvinnliga PL-domaren: "Ett beslut i toppklass"

De gjorde sexistiska utspel mot linjedomaren Sian Massey – i direktsänd tv.
Nu kryper kommentatorerna till korset. Och det visar sig dessutom att Premier League-debutanten hade helt rätt.

Det var i mötet mellan Wolverhampton och Liverpool på lördagen som Sky Sports Andy Gray och Richard Keys satt och gjorde sig lustiga över linjedomaren Sian Massey, West Hams vice ordförande Karren Brady och en före detta kvinnlig huvuddomare.

- Kvinnor kan inte ens offside-regeln, löd det bland annat från kommentatorsduon som trodde att alla mikrofoner var avstängda.

Nu har båda tvingats att be sin arbetsgivare om ursäkt och Sky Sports skriver i ett utlåtande att deras utspel var ”helt oacceptabla”. Samtidigt går fotbollförbundet FA ut med ett pressmeddelande som slår fast att kvinnliga domare har ett ”helhjärtat stöd” från den engelska fotbollsrörelsen.

Och än värre för Gray och Keys: på reprisbilderna från Wolves - Liverpool syns det smärtsmat tydligt att Sian Massey fattade helt rätt beslut. Situationen som föranledde tv-experternas attack var enligt regelverket helt korrekt bedömd av debutanten.

Både Englands sportminister och landslagskaptenen Rio Ferdinand twittrar sitt stöd till henne.

"Såg någon beslutet hon fattade? Toppklass. Döm kvinnorna på samma premisser som männen - det vill säga hur bra de gör sitt jobb", skriver Ferdinand.

Publicerad 2011-01-24 kl 15:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå