Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ancelotti: "Jag har gett Chelsea en identitet"

Roman Abramovitj saknade en ”identitet” hos sitt Chelsea och plockade in Carlo Ancelotti för att sätta prägel på laget. Italienaren själv anser att han lyckats utmärkt med uppdraget.

- Det senaste året har laget allt mer vuxit till något enhetligt som har en personlig stil, säger Ancelotti till goal.com.

Tränaren berättade i sin självbiografi som släpptes tidigare under året att, när Chelseas ryske ägare hörde av sig första gången, var det av en särskild anledning han valde just Ancelotti.

Abramovitj oroade sig över bristen på en tydlig spelidé, något som skulle känneteckna just Chelsea. Han ”kände inte igen sig” i laget längre.

Med dessa något luddiga direktiv skred Ancelotti till verket. Nu toppar Londonlirarna Premier League och har dessutom tämligen enkelt gått vidare till åttondel i Champions League. Ancelotti är nöjd.

- Ibland är vi bra, och vissa gånger spelar vi sämre. Men varje match är Chelseas egen. Vi har en själ nu, en särskild tanke kring vår modell och hur vi formerar uppställningen, säger han.

Publicerad 2009-12-25 kl 11:44
Annons
Annons
Annons