Anelka kan stängas av efter målgesten: "En chockerande provokation"

Nicolas Anelka gjorde mål för WBA.

Och firade med en antisemitisk målgest:

- Det är strunt, säger tränaren Keith Downing till The Telegraph.

Matchen mellan West Ham och West Bromwich utvecklade sig till en riktig målfest.

Pressade West Ham tog ledningen direkt i lagets första anfall i matchen. Jonas Olsson hamnade på mellanhand och kunde inte hinna ikapp Joe Cole. Den före detta engelske landslagsmannen placerade sedan in 1-0 till hemmalaget.

Bortalaget vände till 2-1 – men hemmalaget kom tillbaka på nytt och gjorde både 2-2 och 3-2 genom inhoppande Mobido Maiga och Kevin Nolan.

Den galna målproduktionen fortsatte när Berahino i den 69:e minuten vred sig loss i West Ham:s straffområde och placerade in 3-3 i det bortre hörnet. Det skiljde alltså bara fyra minuter mellan 2-2 målet och 3-3 målet.

Men trots den offensiva fotbollen handlade det mesta om eftersnacket om Nicolas Anelkas målgest. I Frankrike ses gesten som liknar en omvänd nazi-rörelse med armen, som starkt antisemitiskt.

"Det är en chockerande provokation, äckligt. Det finns ingen plats för anti-semitism och hets mot folkgrupp på fotbollsplanen", skrev Frankrikes idrottsminister Valérie Fourneyron på Twitter.

Från klubbens sida menar man istället att det rör sig om en hyllning till Anelkas vän, komikern Dieudonné:

- Det är dedicerat till en fransk komiker som han känner väldigt, väldigt väl. Han använder det i sitt framträdande och jag tror att spekulationerna kan sluta nu. Det är strunt, säger tränaren Keith Downing, enligt Telegraph på den efterföljande presskonferensen.

Gesten har nu gjort att FA påbörjat en utredning - och fransmannen kan komma att stängas av för tilltaget.

Publicerad 2013-12-28 kl 18:56