Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Anelka talar ut om bråken i Frankrike och Chelsea: Har inga vänner i fotbollen

Nicolas Anelka tar i en lång intervju ut om alla problem i karriären. Om ”knivar i ryggen” i franska landslaget och om det hårda straffet i Chelsea.

I en lång intervju med the Sun berättar Nicolas Anelka om allt han tvingats utstå i karriären. Bland annat om hur Andre Villas-Boas straffade honom när han inte ville skriva nytt kontrakt.
- Efter det straffades jag och fick spela med juniorerna, säger han.
- Jag fick allt som a-laget fick men jag hamnade i ett annat omklädningsrum. Men sådan är fotbollen. En dag kan du göra mål och göra allt för klubben och dagen du lämnar bryr sig ingen längre. Det är därför du gör som du gör när du lämnar klubben. Eftersom du inte har några vänner i fotbollen.

Anelka är besviken på hur han behandlades men han är inte bitter.
- Det är sanningen. Det är sorgligt men det är sanningen. Det är en kollektiv sport men det är också väldigt individuallistiskt.

- Min karriär hade kunnat vara bättre men jag vet att jag har lyckats och jag är stolt över det när jag återvänder till Frankrike. Tillbaka till förorterna där jag vuxit upp. Killarna där är stolta över mig. De vet att jag aldrig gett upp. Jag har fått många smällar men aldrig gett upp.

Anelka berättar också om sina problem i landslaget. Framför allt med fransk media som alltid varit hårda mot anfallaren. Inför VM 2010 hoppades han dock på bättre tider efter att han gjort det avgörande målet som tog landslaget till mästerskapet. Men han upplevde ingen förändring och tappade då intresset.
- Efter alla turer i landslaget kände jag att jag gjort något bra för en gångs skull (målet mot Irland i det avgörande VM-kvalet). Jag kände mig nöjd med mig själv. Men, nej. Det var inte nog. Pressen vill inte att jag skulle vara det och det gjorde ont. Efteråt tänkte jag att ’VM eller inte VM? Jag kunde inte bry mig mindre’.

- Det kommer att stanna hos mig resten av mitt liv. När du vet att du gjort ditt jobb och klarat av din uppgift och de fortfarande kommer och sätter en kniv i ryggen på dig. Ärligt talat gör det väldigt ont.

Publicerad 2012-02-08 kl 16:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons