Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Anfallare avstängd - nu kan Guidetti få chansen från start

John Walters är avstängd.
Det betyder att John Guidetti kan chansen från start mot West Ham.
– Jag är redo. Fotboll är mitt jobb och det är vad jag älskar att göra, säger Guidetti till Stoke City Player.

John Guidetti är utlånad från Manchester City till Stoke. Den första tiden i klubben har inte blivit vad svensken hade hoppats på. Det har blivit blott fem korta inhopp – och ingen match från start.

I helgen tar Stoke emot West Ham och då är anfallaren John Walters avstängd (första av tre matcher) och det kan öppna för John Guidetti från start.

– Jag är redo. Fotboll är inte mitt jobb och det är vad jag älskar att göra. Om jag får starta kommer jag göra mitt bästa. Jag är i form och redo, om jag inte hade varit det hade jag aldrig valt att bli utlånad, säger Guidetti till Stoke City Player.

I senaste matchen mot Norwich fick Guidetti hoppa in och efter bara några minuter fixade han en straff. John Walters förvaltade den väl – men det dröjde inte länge förrän samma Walters fick rött kort. Då valde Mark Hughes att byta ut Guidetti – efter bara 16 minuter spel.

Nu kan svensken alltså få sin revansch.

– Jag måste fortsätta jobba hårt och förhoppningsvis får jag chansen, men jag respekterar managerns beslut. Det handlar om att ge allt för laget och inte vara självisk, säger Guidetti.

Så lät det inte när John Guidetti tvingades sitta på bänken i de inledande matcherna. Då sågade han managern Mark Hughes och tyckte att han "lika gärna kunde sitta på bänken i City".

Nu har 21-åringen helt annan approach.

– Premier League är världens bästa liga och vår manager vet vad han gör.

Guidetti fick också frågan om sin popularitet i hemlandet och hur han ser på att spås som Sveriges nästa stora stjärna.

– Jag läser alla meddelanden som fans skriver på internet, det är grymt att få den uppskattningen. Det är alltid kul att läsa om folks tankar och att de är intresserade av min karriär. Jag kan inte tacka supportrarna nog. Det gör mig verkligen glad och jag hoppas jag kan återgälda det på planen.

Stoke tar emot West Ham på lördag klockan 16.00.

Publicerad 2014-03-13 kl 14:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons