Äntligen Elmander - kolla in båda målen mot West Ham

WEST HAM-BOLTON 1-2
48' Självmål, 68' Elmander, 79' Noble (str), 85' Elmander

Johan Elmander har haft det svårt med målskyttet i Premier league.

Men på lördagen visade han att han kan göra mål även där.

Med två mål var han Boltons stora matchvinnare i 3—1-segern mot West Ham.

När Johan Elmander värvades från franska Toulouse 2008 blev han klubbens dyraste värvning någonsin.

Därmed har han haft mycket press på sig, men sett till målskyttet har det varit tungt för den numera 29-årige anfallaren och han har stundtals varit hårt kritiserad. Under sin första säsong i Premier league blev det fem mål, och den senaste säsongen blott tre.

Men nu är det kanske på väg att lossna för honom.

På lördagen stod han för två mål när hans lag bortabesegrade West Ham, och var dessutom inblandad i ett tredje.

Först nickade han en boll som sedan styrdes in i eget mål av West Hams Matthew Upson, vilket innebar 1—0 till Bolton.

20 minuter senare var det dags för Elmander att göra mål själv. Han kom upp perfekt på ett inlägg från Martin Petrov och nickade in 2—0.

Tio minuter senare reducerade West Ham, men i den 84:e minuten slog Elmander till med vänsterfoten i höjd med straffpunkten och punkterade matchen som även slutade 3—1 till Bolton.

- Johan har varit suverän under försäsongen och gjorde ett bra mål mot Osasuna i genrepet. Allt som saknades i hans insats förra veckan var ett mål. Han gjorde två i dag och hade en assist till det första, så jag är glad att se att han fick sin belöning, sade Boltons tränare Owen Coyle, enligt Boltons hemsida.

Här ovanför ser du TV4-Sportens sändning med höjdpunkter från Premier League.

Publicerad 2010-08-22 kl 17:37