Antonssons succéinhopp - vände dramatiska cupmatchen

Championship

Skytteligaledaren Marcus Antonsson lämnade Kalmar FF i somras. Sent i onsdags kväll blev anfallaren Leeds stora matchhjälte efter att ha sent ha blivit inbytt och därefter stänkt in två mål och ordnat straff i den dramatiska cupmatchen mot Fleetwood Town.

I första ligacupomgången fick Leeds United möta Fleetwood Town, hemmahörande i engelska tredjeligan League One.

Leeds skulle komma i underläge redan efter en kvart - men allt skulle vända efter att Marcus Antonsson hoppade in.

Bytet kom i den 75:e minuten - sedan kvitterade Antonsson för Leeds i den 89:e (!) minuten på ett vackert sätt när han dunkade upp bollen i krysset.

Förlängning väntade där Antonsson efter bara några minuter ordnade en straff till Leeds som resulterade i 2-1. Fleetwood skulle dock komma tillbaka, gjorde 2-2 och tog cupmatchen till straffläggning.

Antonsson fick ansvaret att ta Leeds andra straff - vilket han hanterade med bravur och skickade in i mål.

Leeds skulle dra det längsta strået och vann straffavgörandet med 5-4. Den före detta Kalmarspelaren satte rejält med avtryck i England under onsdagskvällen.

- Det var en fantastisk match, en riktig ding-dong-kamp. Jag tyckte vi förtjänade att vinna, säger managern Garry Monk om matchen på Leeds hemsida.

Antonsson debuterade för Leeds i 0-3-förlusten mot Queens Park Rangers där det största avtrycket från anfallaren var en frilägesmiss.