Arsenal avgjorde - efter att Bendtner slängt sig

Nicklas Bendtner ramlade i straffområdet. Och fick straff. Då kunde Arsenal avgöra mot Huddersfield.

Huddersfield gick mot ett returmöte i FA-cupen, efter att ha varit på väg att kämpa sig till ett oavgjort resultat på Emirates. Med fem minuter kvar av ordinarie tid föll dock Bendtner väldigt enkelt i straffområdet, efter ett inlägg, och Arsenal fick straff. Fabregas drog in den - och 2-1 till Arsenal.

Arsenal fick en spelare utvisad i första halvlek. Squillaci stoppade Hunt, som sista men, och Clattenburg drog upp det röda kortet direkt. Med en man mindre tappade Arsenal mer och mer - och efter fler fina lägen kunde Huddersfield kvittera. Lee nickade in en välförtjänt kvittering.

Det var annars Arsenal som tog ledningen. Nicklas Bendtner slog till i veckan när Arsenal tog sig till final i ligacupen. I FA-cupen var det så dags igen. Från en fri yta kunde han skjuta - via Peter Clarke - 1-0 till Arsenal.

Arsenals kanske bästa spelare den här säsongen, Samir Nasri, startade matchen mot Huddersfield. Men halvvägs in i halvleken skadade han sig. Han tog sig mig baksida lår och var tvungen att byta direkt - och lär var borta åtminstone ett par veckor.

Arsenal: Almunia, Eboue, Koscielny, Squillaci, Gibbs, Diaby, Denilson, Bendtner, Nasri, Arshavin, Chamakh

Huddersfield: Bennett, Peltier, Peter Clarke, McCombe, Kilbane, Roberts, Gudjonsson, Tom Clarke, Hunt, Pilkington

Publicerad 2011-01-30 kl 18:01