Arsenal bröt negativa trenden - vann stormötet med Manchester United

Arsenal hade fem raka matcher utan seger.
Då bröt Londonlaget den dystra trenden - mot Manchester United.
-  Det roliga är tillbaka, säger målskytten Sokratis till BT Sport enligt BBC.

Inför mötet med Manchester United, som vunnit två matcher i rad, hade Arsenal fem raka matcher utan seger. Men nu har Londonlaget satt punkt för den negativa trenden.

Arsenal fick en drömstart på stormötet då man tog ledningen redan efter åtta minuter. På ett inspel fick Nicolas Pépé bollen vid straffpunkten och han visade ingen pardon, utan tryckte bollen i nät. 1-0.

I den första halvleken var det Arsenal som skapade mest och det var sånär att laget utökade sin ledning drygt tio minuter före paus. Målvakten David De Gea slog ett missriktat uppspel och bollen hamnade hos Nicolas Pépé som befann sig lite utanför straffområdet. Fransmannen testade avslut, men fick till sin besvikelse se försöket gå i stolpen. Men 2-0-målet skulle komma innan matchens första akt var över.

På en hörna någon minut före paus skarvade Alexandre Lacazette mot mål, men David De Gea svarade för en vass parad. Returen gick dock ut till Sokratis Papastathopoulos och han dunkade in 2-0 för Arsenal.

I andra halvlek försökte Manchester United att få till ett reduceringsmål, men bortalaget lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Arsenal vann matchen med 2-0 och det var den nye tränaren Mikel Artetas första seger sedan han tillträdde på posten.

Efter 2-0-vinsten var Sokratis Papastathopoulos och David Luiz nöjda.

- I andra halvlek spelade vi inte som i första, men jag tycker att vi blir bättre för varje match. Det roliga är tillbaka, säger Sokratis till BT Sport enligt BBC.

- Vi var riktigt bra i första halvlek och visade rutin i andra. Vi måste vara ärliga med att vi fysiskt inte är redo, men man måste visa hjärta och det här laget är redo att ändra på saker och ting. Vi visade det i dag och vi kommer att uträtta stora saker i framtiden, säger David Luiz till BT Sport enligt BBC.

I och med resultatet är Manchester United femma i Premier League på 31 poäng medan Arsenal är fyra poäng efter Manchester United och ligger på tionde plats.

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Papastathopoulos, David Luiz, Kolasinac - Torreira, Xhaka - Pepe, Özil, Aubameyang - Lacazette.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, Matic - James, Lingard, Rashford - Martial.