Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
13v

Arsenal-delägaren närmar sig köp av hela klubben - fansen upprörda: "En fruktansvärd dag för klubben"

Foto: Bildbyrån

Den amerikanske miljardären Stan Kroenke, som tidigare har varit delägare, är på väg att bli ensam ägare av Arsenal, rapporterar engelska medier.

Sedan tidigare är den 71-årige amerikanske miljardären Stan Kroenke delägare i Premier League-klubben Arsenal med 67 procent av aktierna. Nu skriver flera engelska medier, som BCC och The Guardian, att Kroenke är på väg att köpa ryske Alisher Usmanovs aktiver i klubben, vilket motsvarar 30 procent, för 550 miljoner pund, vilket motsvarar nära 6,4 miljarder kronor.

Enligt BBC gör köpet att de återstående aktieägarna som innhar tre procent av klubbens aktier blir tvungna att sälja sina andelar till Kroenke. Det skulle i sådana fall göra Kroenke till ensam ägare av Arsenal.

En av klubbens supportergrupper, Arsenal Supporters Trust, går hårt mot Kroenke efter nyheten kommit ut, och kallar det för "en fruktansvärd dag för Arsenal". Man kritiserar bland annat att Kroenke finansierar köpet med ett lån, och att han kan lägga skulder på Arsenal från andra delar av hans verksamhet.

"Det mest fruktansvärda med den här nyheten är att Kroenke planerar att tvinga sig till att köpa de aktier som ägs av Arsenal-fans. Många av dessa fans är medlemmar av AST (Arsenal Supporters Trust) och äger inte dessa aktier för deras värde utan för att man bryr sig om klubbens framtid. Kroenkes agerande kommer att neutralisera deras röst och inblandning. Det är en aktion gjord för att ta bort delägarnas granskning av hur Arsenal styrs", skriver man på sin hemsida, och avslutar:

"AST är helt emot detta. Arsenal förblir för viktigt för att ägas av bara en person".

Kroenke äger även bland annat MLS-klubben Colorado Rapids samt det amerikanska fotbollslaget Los Angeles Rams, som spelare i NFL.

Publicerad 2018-08-07 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons