Arsenal FA-cupmästare - Aubameyang stor matchhjälte i finalen mot Chelsea

FA-cupen

Arsenal vann FA-cupen.
2-1 blev det i finalen mot Chelsea - och Pierre-Emerick Aubamyang var stor segerorganisatör.
- Vi njöt i dag. Vi är så glada, säger anfallaren till BBC.

Arsenal eller Chelsea hade inte vunnit någon titel den här säsongen inför FA-cupfinalen. Men nu har Arsenal, som slutade på en åttondeplats i Premier League, säkrat en trofé. Det blev seger i finalen mot Londonrivalen.

Chelsea inledde dock bäst och tog ledningen redan efter fem minuter. Mason Mount spelade in till Olivier Giroud, som i sin tur skarvade vidare till Christian Pulisic. Amerikanen var kylig och lättade in 1-0.

Arsenal lät sig dock inte nedslås. Efter lite mindre än en halvtimmes spel ryckte Cesar Azpilicueta ner Pierre-Emerick Aubameyang i en frilägessituation och de rödvita fick straff. Från elva meter var Aubameyang iskall och han dunkade in kvitteringen. Azpilicueta varnades i situationen.

Ställningen var 1-1 i halvtid.

I den andra halvleken tog Arsenal ledningen för första gången i matchen. Aubameyang snurrade upp Kurt Zouma inne i straffområdet och med en delikat chipp gjorde gabonesen 2-1 och sitt andra mål i matchen. Det blev matchavgörande och Arsenal bärgade sin 14:e FA-cuptitel.

- Vi njöt i dag. Vi är så glada, säger Aubameyang till BBC.

Dessutom var triumfen av yttersta vikt för Arsenal när det kommer till Europaspel. I och med titeln särade man en plats i Europa League kommande säsong. Chelsea å sin sida hade redan säkrat Champions League-spel kommande säsong, då laget slutade på fjärdeplats i Premier League.

Arsenal: Martínez - Holding, Luiz, Tierney - Bellerín, Ceballos, Xhaka, Maitland-Niles - Pépé, Aubameyang, Lacazette.

Chelsea: Caballero - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger - James, Jorginho, Kovacic, Alonso - Mount, Pulisic, Giroud.