Arsenal fick inte hål på Sunderland

Arsene Wengers Arsenal hade chansen att ta in på Manchester United i ligatoppen. Men okoncentration i avsluten och en storspelande Sunderlandmålvakt gjorde att det blev 0-0 på Emirates.

Arsenal hade en jättechans att knapra in Manchester Uniteds fyrapoängsförsprång i Premier League-toppen. Sunderland, som bara hade tagit fyra poäng på de sex senaste matcherna, väntade hemma på Emirates.

Wengers mannar lyckades dock inte få hål på Sunderlands storspelande målvakt Simon Mignolet, och det blev 0-0 i London.

Danske Nicklas Bendner startade i Arsenals anfall efter att ha gjort tre mål i cupomspelet mot Leyton Orient. Arsenal började matchen i ett relativt högt tempo - i den tionde minuten hade Bendter och Nasri ett dubbelläge, Bendner nådde dock inte bollen och i sekvensen efter gick Nasris vänsteravslut rakt på Mignolet i Sunderlandmålet.

I den 36:e minuten fick så danske Bendtner en till målchans. Med ryggen mot mål fick han bollen på uppstuds i straffområdet, men danskens cykelspark blev alldeles för lös och gick mitt på målvakten.

Den andra halvleken dominerades totalt av Arsenal, som dock inte skapade allt för många riktigt heta chanser. Marouane Chamakh byttes in, och i den 62:a minuten sprang han sig fri på högerkanten. Passningen till Arsjavin var bra, men ryssens avslut blev för stressat och Mignolet kunde rädda. Kanske skulle Arsjavin spelat vidare till Nasri som stod fri längre bort till vänster.

I den 74:e minuten fick Arsenal en drömchans. Marouane Chamakh mötte ett inlägg perfekt med huvudet, men avslutet gick i ribban. Sex minuter senare sprang Andrej Arsjavin sig fri, men Titus Bramble störde ryssen med en ful knuff, och den lille tsaren sköt flera meter utanför.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid höll Danny Welbeck på att chocka Arsenal med ett bortamål. Stéphane Sessegnon passade fram Manchester United-lånet som tog emot snyggt och sköt mot bortre hörnet. Wojciech Szczesny gjorde dock en klassräddning.

I den 87:e minuten hade Andrej Arsjavin en boll inne, men blåstes av för offside - ett domslut som lär debatteras i England. På övertid fick Arsenal en hörna och flyttade upp i princip hela laget, men lyckades inte skapa något farligt. 0-0 blev slutresultatet, en besvikelse för Gunners.

Publicerad 2011-03-05 kl 18:43