Arsenal finalklart i FA-cupen - krävdes förlängning mot Reading

Alexis Sanchez blev stor segerfixare när Arsenal tillslut tog sig vidare till final I FA-cupen. Den förre Barcelona-spelaren gjorde båda målen när london-laget slog ut Reading.

Arsenal tog sig till semifinalen på Wembley efter att i kvarstfinalen ha slagit ut Manchester United med 2-1. Reading väg till semin gick å sin sida via en 3-0 seger mot Bradford.

Det var Alexis Sanchez som öppnade målskyttet när han med fem minuter kvar av den första halvleken gjorde 1-0 för Arsenal på pass från Mesut Özil. Ett psykolgiskt viktigt mål för Arsenal som tillslut omsatte sitt stora spelövertag till ett mål.

Tio minuter in i den andra halvleken skulle dock Reading kvittera genom Garath McCleary.

Resten av halvleken kom sedan att handla om ett forcerande Arsenal mot en uppställt Reading-försvar och framförallt en bra spelande Federici i Reading-målet.

Championship laget lyckades hålla undan för Premier Leauge tvåan och matchen gick till förlägning.

Väl där var tidigare nämnde Federici mindre lyckosam då han stod för en jätteblunder när han tappade in Sanchez skott mellan benen.

Reading hämtade sig aldrig efter Sanchez andra mål och Arsenal är därmed finalklara där vinnaren i mötet mellan Aston Villa och Liverpool väntar.

Publicerad 2015-04-18 kl 21:19