POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
1v

Arsenal förlänger med talangen: “En dröm att spela inför våra fans och med mina bästa vänner”

Foto: Bildbyrån

LONDON. Joe Willock, 20, belönas för sin fina säsongsinledning.
Talangen har nämligen skrivit på ett “flerårskontrakt” med Arsenal.
- Det har alltid varit min dröm att få spela inför våra fans, säger han till klubbens hemsida.

Joe Willock, 20, som har spelat i Arsenal sedan fyra års ålder, anses vara en av de mest talangfulla spelare som kommit fram från den egna akademin på senare tid. Han har visserligen representerat England på ungdomsnivå och gjorde redan för två år sedan sin debut för Arsenals seniorlag, men det var först under fjolåret som han fick sitt stora genombrott.

Tidigare i somras hyllade Willock Arsenals dåvarande U23-tränare Fredrik Ljungberg, numera assisterande hjälptränare i A-laget, för sin utveckling. Mer specifikt pekade mittfältaren på att Ljungberg hade hjälp honom med sitt rörelsemönster i den offensiva tredjedelen.

Tillsammans med tre andra akademispelare - Emile Smith Rowe, Reiss Nelson och Eddie Nketiah - tog Willock steget upp i A-laget tidigare i somras.

Så här långt har han funnits med från start i tre av de fyra inledande ligamatcherna, bland dem en imponerande insats i förlustmatchen mot Liverpool på Anfield.

Nu belönas Willock för sin utveckling. Den 20-årige engelsmannen har nämligen kritat på ett “flerårskontrakt” med klubben, som enligt samstämmiga uppgifter borde röra sig om ett femårskontrakt.

- Jag har alltid drömt om att spela på hemmaplan inför våra fans. Det är en fantastisk känsla att få fortsätta spela här tillsammans med mina bästa vänner. Som alla ser så är tränarna väldigt positiva till oss unga spelare, de ger oss väldigt mycket konstruktiv kritik, säger Willock i en kommentar till klubbens hemsida.

- Mitt mål är att kunna bidra med fler mål och assist samtidigt som jag verkligen etablerar mig i laget.

Sportchef Edu:

- Vi är överlyckliga att Joe bestämt sig att förlänga sitt kontrakt. Det hårda arbete som alla akademitränare och han själv lagt ner har bidragit till hans utveckling.

Tränare Unai Emery:

- Joe har tagit stora steg under det senaste året. Han är tekniskt skicklig och har visat att han har självförtroende och kan ta ansvar, oavsett vilken typ av match det har rört sig om. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom och hjälpa honom nå sin fulla potential.

Publicerad 2019-09-12 kl 14:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå