Women´s Superleague

Jonas Eidevalls drömstart i England fortsätter.
Idag vann hans Arsenal toppmatchen mot Aston Villa med 4-0.

Arsenals tre första matcher var svårslagna. Först en knapp vinst i derbyt mot Chelsea – följt av storsegrar mot Reading FC och Manchester City. Ikväll väntade Aston Villa på bortaplan – ett lag som också har haft en positiv start på serien.

Aston Villa stod också förväntat för ett tufft motstånd. Det blev en betydligt mer tillknäppt första halvlek än vad Arsenal varit vana vid i år. Målchanserna var till en början få och Arsenal hade svårt att förvalta sitt bollinnehav. Storstjärnan Vivianne Miedema, som gjorde fyra mål på de inledande tre matcherna, kom bara till en halvchans. Arsenal kom dock allt närmre i slutet av halvleken.

Det öppnade sedan upp sig alltmer i den andra halvleken. Arsenal fick tidig utdelning också. Lagkapten Kim Little visade vägen med ett välplacerat skott efter 51 minuter. Detta präglade den andra halvleken och drygt 10 minuter från slutet avgjordes matchen med ett vackert 2-0-mål. Inhoppande Tobin Heath serverade Mana Iwabuchi snyggt.

Katie McCabe drygade sedan ut ledningen. Hannah Hampton i Aston Villa-målet stod för en stor blunder vid en dålig utspark. McCabe satte säkert dit 3-0. Kim Little var sedan inte färdig för kvällen, utan satte istället dit kvällens andra mål. Det ledde till slutresultatet 4-0.

Arsenal återtog därför serieledningen från Chelsea. Laget har full pott i ligaspelet med den imponerande målskillnaden 16-2. I veckan väntar Champions League-spel för Arsenals del.

Publicerad 2021-10-02 kl 21:39