Arsenal hämtade sig - vände mot Hull

Arsenal-Hull 2-1((0-1))
0-1 Nick Barmby (13), 1-1 Robin van Persie (74), 2-1 William Gallas (84).
Publik: 55 641.

Det såg ut att bli ännu en sån där kväll med spel mot ett mål men utan hemmamål för Arsenal på Emirates. Hull försvarade länge och väl Nick Barmbys ledningsmål redan efter 13 minuter i kvartsfinalen i FA-cupen. Hull fick en drömöppning när Barmby fick en passning från Dawson som han drog till på volley. Bollen tog på Johan Djorou och ställde Fabianski i Arsenals mål som bara kunde se bollen segla in i mål.

Men till slut fick Arsenal utdelning. Robin van Persie kvitterade i 74:e minuten då Arsjavin osjälviskt och iskallt spelade fram Robin Van Persie som kunde dunka bollen i mål utan problem.

Tio minuter senare skickade mittbacken William Gallas in segermålet (2-1) som förde Arsenal till semifinal mot Chelsea. Gallas kunde nicka bollen i öppet mål efter att Myhill missat en utboxning på en lång boll från Gibbs. På reprisbilderna såg Gallas ut att stå misstänkt offside, kanske bedömde linjemannen att Myhill var på bollen innan den hamnade hos Gallas.