Ligacupen

Granit Xhaka fick rött kort i den 24:e minuten.
Trots det höll Arsenal tätt mot Liverpool i ligacupsemifinalen.
- Det är tufft nog att komma hit med elva man, alla gjorde det jättebra, säger Arsenal-backen Ben White till Sky Sports.

Liverpool och Arsenal möttes under onsdagskvällen på Anfield i första mötet i semifinalen i ligacupen. Första mötet skulle egentligen spelats i förra veckan, men Liverpool fick matchen uppskjuten med anledning av flera misstänkta fall av covid-19 i A-truppen

Arsenal kom den här kvällen till spel utan flera stjärnor, som Thomas Partey, Emile Smith Rowe och Martin Ødegaard, men var inledningsvis ändå bra med i matchen. Detta fram till i den 24:e minuten, då förutsättningarna förändrades drastiskt.

Mittfältaren Granit Xhaka sparkade ner Diogo Jota utanför eget straffområde, drog på sig ett rött kort och gick av planen utan att protestera mot beslutet. Det var schweizarens femte röda kort sedan flytten till London-klubben.

- Han var tvungen. Det var inte avsiktligt, men han var tvungen att göra det, säger förre Manchester United-anfallaren Dion Dublin enligt BBC och syftar på att Jota var på väg att komma fri mot mål.

Tidigare Liverpool-backen Jamie Carragher är i sin tur mer kritisk.

- Xhaka gör det som Xhaka gör. Han gör en absurd tackling när Jota har så mycket kvar att göra. Det finns inga tvivel om att det är ett rött kort, säger han enligt Daily Mail.

Liverpool var därefter dominant med ett stort bollinnehav, men lyckades inte komma till särskilt många målchanser. Jürgen Klopps manskap såg ut att sakna anfallsstjärnorna Mohamed Salah och Sadio Mane, då laget var uddlöst framför mål till 0-0 i paus.

I början av andra halvlek satte Liverpool fart direkt och Takumi Minamino avlossade ett lurigt avslut, som gick tätt utanför mål. Liverpool skapade sedan inte så mycket, men fick tryck mot Arsenals mål i slutminuterna. Då fick Minamino chans till revansch och ett jätteläge att slå in bollen i öppet mål, men sköt i stället över. Därmed avslutade Liverpool matchen utan ett enda skott på mål och matchen slutade 0-0.

- Det var inte en ideal start, men det är mycket kämpaglöd i det här laget. Det är tufft nog att komma hit med elva man, alla gjorde det jättebra, säger Arsenal-backen Ben White till Sky Sports.

Returen spelas på Emirates Stadium på torsdag i nästa vecka och vinnaren möter Chelsea i cupfinalen. Chelsea besegrade Tottenham över två möten i den andra semifinalen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Milner - Jota, Firmino, Minamino.

Arsenal: Ramsdale - Soares, White, Magalhaes, Tierney - Lokonga, Xhaka - Saka, Lacazette, Martinelli - Nketiah.