Arsenal krossade So'ton - hattrick av Walcott och dubbla mål av Welbeck

Arsenal krossade Southampton på bortaplan i FA-cupen. Danny Welbeck gjorde två mål och Theo Walcott tre mål i 5-0-segern.
- Vi var väldigt farliga, säger avstängde Arsene Wenger, som fick följa matchen från läktaren, till BT Sport.

Southampton slog i veckan ut Liverpool ur ligacupen. På lördagen fick man en desto tyngre cupmatch när Arsenal gästade på St Marys Stadium.

Gästerna fick klara sig utan avstängde managern Arsene Wenger, som straffades med fyra matchers avstängning av FA efter att ha knuffat en domare efter mötet med Burnley.

Från läktaren fick Wenger dock se sitt Arsenal göra en mycket fin första halvlek. Efter en kvarts spel blev Danny Welbeck frispelad till vänster i straffområdet och anfallaren lyfte mycket vackert in 1-0. Målet var Welbecks första sedan comebacken efter en långtidsskada.

Bara sju minuter senare slog Welbeck till igen. Efter en utmärkt lång crossboll från Alex Oxlade-Chamberlain kunde anfallaren peta in bollen till 2-0.

Tio minuter från halvlekens slut höll sig Theo Walcott framme och petade in bollen till 3-0.

I den andra halvleken var det inte ett lika vasst Arsenal. Men likväl kunde Theo Walcott göra sitt andra mål för kvällen i den 69:e minuten. Alexis Sanchez slog en fin passning snett inåt bakåt som styrdes in i mål av engelsmannen.

Samma duo snickrade sedan ihop 5-0 i den 84:e minuten. Alexis serverade bollen och Walcott kunde stöta in sitt hattrick-mål.

Arsenal imponerade stort och vann med 5-0 och är vidare till åttondelsfinal i FA-cupen.

- Jag tycker att det var trevligt att titta på för vi hade en bra match och var väldigt farliga. Vi hade kontroll och var väldigt explosiva, säger avstängde Arsene Wenger till BT Sport.

Extra glad var fransmannen för Danny Welbecks skull efter den långa skadefrånvaron.

- Han var väldigt vass för att han har jobbat väldigt hårt. Han kommer tillbaka från en lång frånvaro och har gått igenom några väldigt svåra ögonblick mentalt.