Arsenal kryssade mot Palace – Aubameyang målskytt och utvisad

Först gav han sitt Arsenal ledningen i första halvlek.
Sedan blev Pierre-Emerick Aubameyang utvisad.
Den händelserika matchen mot Crystal Palace slutade oavgjort.

Det vankades London-derby under lördagen och det blev en underhållande sådan när Crystal Palace ställdes mot Arsenal på hemmaplan. Palace hade inför matchen förlusten i FA-cupen mot Wayne Rooneys Derby County i närminnet.

Arsenal kom stärkta från ligasegern mot Manchester United med 2-0 och därefter även seger i FA-cupen mot Leeds United.

Och det var också Arsenal som tog ledningen i matchinledningen, bara tolv minuter tog det innan stekhete Pierre Emerick-Aubameyang gjorde sitt 14:e ligamål.

Fint framspelad av Alexandre Lacazette gjorde stjärnan inga misstag på friläget.

- De första 35 minuterna spelade vi exakt som jag önskar, vi var dominanta och låg rätt. Men efter det började vi ge bort bollen och frisparkar, säger Arsenals tränare Mikel Arteta till BT Sport.

Men Palace var inte ofarligt som flera gånger om bjöd på fina anfall och bra tryck mot Arsenals mål. Bland annat hotade Cheikhou Kouyaté i slutskedet av första halvlek, ett avslut som inte besvärade målvakten Bernd Leno nämnvärt.

I början av andra halvlek kom så kvitteringen, efter ett inlägg studsade bollen rätt efter Jordan Ayews avslut som via Arsenal-backen David Luiz gick i mål.

I 67:e minuten blev det än värre för gästerna, målskytten Aubameyang kom vårdslöst in i en duell med Palace Max Meyer. Reprisen visade en ful stämpling vilket tvingade Meyer att lämna planen och Aubameyang varnades, men efter att VAR-granskning tillämpats blev Arsenal-kaptenen utvisad.

- Jag har inte sett bilderna i efterhand men jag tycker att det var en vårdslös tackling. Det var inte med flit men jag tycker att han kom fel in i situationen, säger Arteta till BT Sport.

Palace var sedan en hårsmån från ett ledningsmål, James Tomkins nådde högst och nickade mot mål men på mållinjen lyckades Sokratis slå bort bollen.

I 83:e minuten var det i stället Arsenal som om möjligt var ännu närmare ledningen, ett fint anfall och bollen nådde Nicolas Pepe vid vänstra delen av straffområdet. 24-åringen tryckte iväg en låg projektil, stenhårt i högra stolpen och på returen kunde inte Lacazette överlista Palace målvakt Vicente Guaita.

Med bara minuter kvar föll Wilfried Zaha i straffområdet i duell med Gabriel Martinelli men inget gehör från domare Paul Tierney och matchen slutade oavgjort.

- Den andra halvleken var frustrerande, när de fick tio man hade vi bollen mer och tryckte på. Det är frustrerande att vi inte kunde vinna men det var svårt att hantera deras snabbhet och rörelse. Vi gjorde det okej men vi måste fortsätta kämpa och jobba hårdare, säger Palace Gary Cahill enligt BBC.