Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Arsenal stämmer holländska förbundet för van Persies skada

Efter att Robin van Persie skadat sig i en träningslandskamp planerar Arsenal att stämma det holländska fotbollsförbundet, KNVB.

Efter det senaste landslagsuppehållet återvände Robin van Persie med en svår vristskada som skulle hålla honom ur spel i flera månader.

Arsenals manager Arsene Wenger kritiserade då det holländska läkarteamet som han inte tyckte hade gjort nog för att ställa rätt diagnos på van Persies skada.

Wenger säger nu att Arsenal är på väg att ta KNVB till domstol för att få kompensation för van Persies skada.
- Vi jobbar på det med våra advokater och som det ser ut nu kommer vi att göra det, sade han enligt The Guardian.

Wenger hoppas att om det blir rättssak av van Persies skada och Arsenal vinner så ska det ge klubbarna större befogenheter i förhållande till landslagens förbund. Wenger gillar inte att en spelare kan komma tillbaka från en landslagssamling långtidsskadad och sedan blir klubben sittandes med ansvaret för rehabilitering och lönekostnader.
- Det är något fel med systemet. Jag vill att makten ska balanseras så att den väger över mer i klubbarnas favör, sade Wenger.

En invändning mot Wengers förslag skulle kunna vara att fattigare förbund inte skulle ha råd att kalla in sina största stjärnor av rädsla föra att de ska skada sig - men då är tanken att för de fattigare förbunden kan Fifa gå in och stötta ekonomiskt.

Publicerad 2009-12-13 kl 14:42
Annons
Annons
Annons