Arsenal starkast i London-derbyt - vann efter Spurs mardrömsminuter

Mardrömsminuterna sänkte Tottenham i London-derbyt.
Arsenal avgick med segern efter två snabba mål under den första halvlekens slutskede.

Arsenal kom till spel med fyra segrar på de sex senaste omgångarna i Premier League. Strax före landslagsuppehållet blev det dock en tung förlust mot Manchester City (1-3). Under lördagseftermiddagen ställdes man mot Tottenham, med en uddamålsseger mot Crystal Palace senast i bagaget.

Det blev en rivstart på Emirates Stadium och det bjöds på högt tempo inledningsvis. Chanser fanns åt båda håll och närmast kom gästernas Christian Eriksen efter drygt en halvtimmes spel. Den danske mittfältaren tog emot bollen i straffområdet, vände bort sin försvarare och sköt i utsidan av stolpen.

Kort därefter kom utdelningen - för Arsenal. Shkodran Mustafi, i misstänkt offsideposition, nådde högst på en frispark av Mesut Özil och nickade in 1-0 i bortre burgaveln - otagbart för Hugo Lloris i Tottenhams mål. Fyra minuter senare var det dags igen. Alexander Lacazette serverade Alexis Sanchez centralt i straffområdet som stötte in 2-0 från nära håll.

Med knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid fick Eric Dier ett ypperligt läge att reducera och ta Tottenham tillbaka in i matchen. Men Petr Cech var med på noterna och svarade med en högklassig enhandsräddning på mittbackens nickavslut.

Men Tottenham kom inte närmare än så - Arsenal höll undan och tog tre viktiga poäng. Nu klättrar man förbi Liverpool i tabellen, dock med en match mer spelad.

Lagens startelvor

Arsenal: Petr Cech; Laurent Koscielny, Shkodran Mustafi, Nacho Monreal; Hector Bellerin, Aaron Ramsey, Granit Xhaka, Sead Kolasinac; Mesut Özil, Alexis Sanchez; Alexander Lacazette.

Tottenham: Hugo Lloris; Kieran Trippier, Eric Dier, Davinson Sanchez, Jan Vertonghen; Moussa Sissoko, Mousa Dembele, Christian Eriksen; Ben Davies; Dele Alli; Harry Kane.