Arsenal stoppade Uniteds förlustfria svit

Arsenals hopp om spel i Champions League nästa säsong lever efter 2-0 hemma mot Manchester United, ett resultat som även betydde slutet för Uniteds förlustfria svit.

Den första halvleken gick i ett bra tempo och dominerades av hemmalaget, där framförallt Aaron Ramsey och Danny Welbeck stod för flera fina löpningar och avslut. David De Gea i Uniteds mål testades ordentligt ett par gånger. Halvlekens bästa målchans hade dock United när Wayne Rooney plötsligt var helt ensam med Cech, som avvärjde med en snabb utrusning. 0-0 stod sig i halvtid.

Knappa tio minuter in i andra halvlek kom till slut Arsenals ledningsmål, när Granit Xhaka slängde iväg ett skott som tog på Ander Herrera och styrdes över De Gea i Uniteds mål.
Och kort därefter kom gamle Unitedspelaren Danny Welbeck högst på ett inlägg och nickade säkert in 2-0 till Arsenal.

United gjorde flera offensiva byten och lyfte spelet medan Arsenal backade hem säkert och slog vakt om ledningen. Några fler mål blev det aldrig och för Arsenal lever hoppet om en plats i nästa års Champions League i allra högsta grad, medan Manchester United fick se sin svit på 25 matcher utan förlust komma till ett slut.