Arsenal tappade nya poäng efter Xhakas blunder: "Alltid en risk"

1-1 mot Burnley och en bit upp till Champions League-platserna.
Granit Xhaka stod för en riktig blunder i eget straffområde.
- Det är alltid en risk att spela ut från bakifrån, säger Arsenals Bernd Leno.

Arsenal har en bit upp till toppen av Premier League-tabellen, och det skulle inte bli färre poäng efter matchen mot Burnley under lördagen.

Londonklubben tog visserligen ledningen i matchen genom Pierre-Emerick Aubameyang efter bara sex minuter, men de kunde inte ta vara på den tidiga smällen. I stället skulle Burnley kvittera ett par minuter innan pausvilan genom Chris Wood - och det var Granit Xhaka som stod för en riktig blunder.

Mittfältaren försökte passa sig ur en trång situation och träffade Chris Wood som fick bollen på sig och styrde den in i målet. 1-1. Arsenal var nära att ta ledningen på tilläggstid men Dani Ceballos träffade stolpen och 1-1-resultatet var ett faktum.

Med kvarten kvar fick Burnleys Erik Pieters bollen på armen i straffområdet. Domaren valde efter kontakt med VAR-rummet att fria.

Efter matchen var Arsenals tränare Mikel Arteta inte nöjd.

- Från det vi skapade, måste man komma hit och vinna. När man inte gör det måste man titta på sig själv. När man missar chanserna vi hade, och man inte får med sig besluten är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Arteta till BBC efter matchen.

Nu befinner sig Arsenal på tionde plats i Premier League med 38 poäng. Nio poäng upp till Chelsea som just nu befinner sig på fjärde plats. Nästa helg ställs Arsenal mot rivalen Tottenham i ett Londonderby.