Arsenal tappade poäng mot Wolves

Arsenal gjorde som Chelsea och Liverpool denna omgång och spelade 1-1 hemma mot sämre motstånd.

Arsenal tog ledningen redan efter åtta minuter då Benayoun slog en genomskärare till Gervinho som kom i fart, helt fri med Hennessey. Ivorianen drog iskallt målvakten åt höger innan han själv gick till vänster och rullade in sitt fjärde mål i Premier League.

Efter en kvart spel var Van Persie nära att utöka ledningen efter att ha blivit framspelad av målskytten Gervinho. Avslutet med högerfoten blev dock stressat och bollen hamnade utanför. Strax efteråt stack Wolverhampton upp i ett anfall och det blev en del kalabalik i Arsenals straffområde innan bollen slogs undan.

Van Persie var nära att näta efter att ha tråcklat sig fram till avslutsläge då klockan tickat upp på minut 30. Vänsterskottet var rappt och Hennessey hade problem, men lyckades rädda bollen till en hörna.

En halvtimme efter Arsenals ledningsmål kom Wolverhamptons kvittering. Fletcher nickade in bollen efter att Hunts skott utifrån täckts och hamnat i den skotske landslagsmannens bollbana. Szczesny sträckte ut sig till max men nådde inte bollen som hamnade precis invid den högra stolpen. 1-1 stod sig halvleken ut.

Hennessey stod för ett par fantastiska räddningar efter en dryg timmes spel. Först på en frispark från Van Persie och sedan på Mertesackers stenhårda nick från nära håll. Hennesseys räddning på Mertesackers nick var riktigt svettig och Arsenal försökte, men lyckades inte förvalta returen.

Efter 75 minuter utvisades Wolverhamptons Milijas efter att ha gått in med dobbarna före i en duell med Arteta. Det var inte den hårdaste av attacker, men spelare har blivit utvisade för mindre allvarliga förseelser. Inhopparen Ramsey serverade Van Persie med en delikat boll som dock holländaren inte kunde hantera på bästa sätt. Det tog alldeles för lång tid innan en först fristående Van Persie fick iväg ett avslut, och när skottet väl kom täcktes det av en försvarare.

Hennessey svarade för ännu en svettig räddning efter 83 minuter då han med benen räddade Van Persies avslut på halvvolley från vänster inuti straffområdet. I matchens sista ordinarie spelminut rann Vermaelen igenom. Hennessey gjorde sig stor och täckte belgarens avslut till en hörna.

Arsenal forcerade men lyckades inte få in bollen bakom matchens spelare Hennessey i Wolverhamptons mål. Hemmalaget missade därmed chansen att gå förbi Chelsea och är kvar på femte plats, en poäng efter Londonrivalen.