Arsenal tillbaka i serieledning - Giroud matchvinnare

Arsenal är tillbaka på vinnarspåret.

Mot Newcastle ordnade Olivier Giroud segern efter sitt åttonde mål för säsongen.

- Jag var fokuserad idag och ville verkligen göra mål, säger fransmannen till Sky Sports.

Olivier Giroud stod för matchens enda mål.

Titeljagande Arsenal drabbades av ett tungt slag redan innan matchen mot Newcastle startat. När laguppställningarna presenterats stod det klart att Mesut Özil inte fanns med i startelvan eller på bänken. Klubben meddelade via sitt officiella twitterkonto att mittfältaren hade problem med en axel och därför avstod från att spela i matchen.

Även en annan av Arsenals nyckelspelare, Aaron Ramsey, fanns inte tillgänglig på grund av skada. Ramsey väntas vara redo för spel först om cirka en månad.

Men trots det lyckades "Gunners" med att plocka alla poängen på St James Park.

Stor matchvinnare blev fransmannen Olivier Giroud som tjugo minuter in i den andra halvleken spräckte nollan på en fast situation. Giroud hittade rätt med pannan - och det innebar hans åttonde mål för säsongen - bäst i Arsenal tillsammans med Aaron Ramsey.

- Jag var fokuserad idag och ville verkligen göra mål Det satt fint med en seger och att vi fortfarande leder, säger Giroud till Sky Sports.

Det blev också matchens enda mål - och trots flera chanser för "Toons" och en intensiv forcering under slutminuterna klarade Arsenal av att hålla undan.

Det var Londonlagets andra raka seger - och man återtog därmed serieledningen från Manchester City.

Även Everton hänger med i toppstriden efter en ny seger. Hemma mot Southampton vann man med 2-1 efter bland annat ett riktigt drömmål från hemmalagets Seamus Coleman redan efter tio minuters spel.

Publicerad 2013-12-29 kl 16:27