Arsenal utbuat efter ny plattmatch mot City

Utbuat och överkört. Igen.
Arsenal förlorade återigen med 3-0 mot Manchester City.
- Det gör ont att se det här, säger klubbikonen Thierry Henry i Sky Sports.

Arsenal upplever just nu en tung period. Londonklubben förlorade som bekant hemma mot Östersund (men gick trots det vidare) i Europa League – och därefter har man åkt på två riktiga smällar mot Manchester City.

City vann finalen i ligacupfinalen med klara 3-0 – och när lagen ställdes mot varandra i ligaspelet på torsdagen återupprepade sig historien på nytt. City behövde bara en dryg halvtimme och sedan var matchen i praktiken avgjord.

Bernardo Silva inledde målskyttet efter att på ett mycket vackert sätt böjt in ledningsmålet i den bortre gaveln. En kort stund senare ringde det ytterligare en gång bakom Petr Cech. Den här gången var det David Silva som avslutade ett mycket vackert anfall med vänsterfoten.

Som om inte det vore nog kom även 3-0 innan den första halvleken var över. Den här gången var det Leroy Sané som petade in bollen från nära håll.

Hemmapubliken buade och var tydliga med sitt stora missnöje.

Arsenal hade visserligen chansen att reducera tidigt i den andra halvleken efter att Nicolas Otamendi vräkt omkull Henrich Mchitarjan i straffområdet – men nyförvärvet från Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, missade.

Jamie Carragher fyller:

- Det kändes som att det här var slutet i kväll.

Managern Arsène Wenger har varit hårt ansatt under lång tid och många supportrar har ropat på en efterträdare.

- Vi spelade med dåligt självförtroende, det såg man under inledningen av matchen och det fick vi betala för. Vi hade behövt att den straffen gick in, men det blev ytterligare en negativ sak. Vi förlorade mot landets för tillfället bästa lag, säger han till BBC.

Manchester City toppar nu tabellen med hela 16.

- Det var en jättebra match från oss, särskilt i första halvlek. Vi var fokuserade. Vi är väldigt glada över att vara 16 poäng före Manchester United, säger Bernardo Silva efter matchen, enligt BBC.

- Vi vill vinna ligan så fort vi kan.

Arsenal: Cech, Bellerin, Koscielny, Mustafi, Kolasinac, Xhaka, Ramsey, Özil, Mchitarjan, Welbeck, Aubameyang.

Manchester City: Ederson, Walker, Danilo, Kompany, Otamendi, Gündogan, De Bruyne, Silva, Bernardo, Sane, Agüero.