Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Arsenalboss vill ha lönetak

Arsenaldirektören Ivan Gazidis tycker att Premier League borde överväga att inför ett lönetak för klubbarna. Han menar att lönetaket skulle hjälpa till att skapa ekonomisk stabilitet och större konkurrens i ligan.

I en intervju med The Guardian framhåller Arsenaldirektdören Ivan Gazidis att klubben är ”självförsörjande”, och att man inte är beroende av en enskild förmögen ägare som bidrar med pengar till löner och transferpengar.

Han fortsatte med att säga att klubbarnas lönekostnader kommer att fortsätta öka och att klubbar som går med vinst kommer att vara sällsynt. Gazidis menar att systemet med rika ägare och klubbar som snabbt blir tvungna att hitta nya ägare när den förras pengar tagit slut skapar en instabilitet i fotbollen och efterlyser sätt att stabilisera den.

Och Gazidis som tidigare varit högt uppsatt i MLS, den amerikanska fotbollsligan som tillämpar ett lönetak, tror att just ett lönetak kan vara ett sätt att kontrollera den ekonomiska instabiliteten i Premier League.
- Det är klubbarnas skyldighet att se till att det finns mer stabilitet och någon form av lönetak skulle kunna vara en metod att titta närmare på, sade Gazidis till The Guardian.

Publicerad 2009-07-02 kl 12:46