Arsenals blixtsnabba vändning - tre mål på åtta minuter

Det såg ut att vara på väg mot ännu en förlust för ett prövat Arsenal när Aston Villa gjorde 2-0.
På åtta minuter vände sedan Arsenal på matchen och tog sig vidare i FA-cupen.

Aston Villa gick till halvtidsvila i tvåmålsledning efter att Richard Dunne nickat in 1-0 efter en dryg halvtimme på passning från Ciaran Clark - och Darren Bent gjort 2-0 från väldigt snäv vinkel på tilläggstid i första halvlek. Mycket talade för att Arsenal gick mot fjärde raka förlusten - men under åtta magiska minuter i andra halvlek vände allting.

Det började i 54:e minuten då Dunne fällde Ramsey i straffområdet och Arsenal fick straff. Van Persie satte iskalltreduceringen intill stolpen och Arsenal var med i matchen igen. Ett par minuter senare kvitterade Theo Walcott då han var sist på bollen i en rörig situation framför mål.

Ytterligare ett par minuter senare så pekade domaren på straffpunkten igen. Darren Bent fällde Laurent Koscielny och det var återigen Van Persie som stegade fram tillstraffpunkten. Straff nummer två satt högre upp och till höger - och vändningen var fullbordad.

Arsenal är i och med vinsten vidare till femte rundan i FA-cupen och får där möta vinnaren mellan Sunderland och Middlesbrough som spelar omspel efter att ha spelat 1-1 på söndagen.

Arsenal-Aston Villa 3-2 (0-2)
0-1 Richard Dunne (33), 0-2 Darren Bent (45), 1-2 Robin van Persie (54 str), 2-2 Theo Walcott (57), 3-2 Robin van Persie (61 str).
Publik: 60 019.

Publicerad 2012-01-29 kl 20:36