Arsenals fina form fortsätter - vände och vann mot Southampton

Arsenal hamnade i tidigt underläge men vände och vann med 3-1 borta mot Southampton. Bukayo Saka och Alexandre Lacazette låg bakom vändningen.

Arsenal klättrade upp till en tillfällig åttondeplats tack vare 3-1-segern borta mot Southampton under tisdagskvällen.

När startelvorna presenterades stod det klart att Arsenal tvingades klara sig utan anfallsstjärnan Pierre Emerick Aubameyang, som varken fanns med i startelvan eller på bänken.

Matchen började händelserikt. Alexandre Lacazette fick en drömchans att ge Arsenal ledningen redan i första matchminuten. Efter att Southampton slarvat med ett uppspel blev fransmannen helt frispelad - men då sköt han rakt på utrusande Alex McCarthy.

Två minuter senare tog istället Southampton ledningen när Stuart Armstrong var först på James Ward-Prowses låga hörna från höger. Armstrong fick stå helt fri vid straffpunkten och raka in bollen i mål.

Arsenal skulle dock replikera direkt. I den åttonde minuten kvitterade Nicolas Pepe till 1-1 när gästerna vann bollen högt upp i plan och Xhaka serverade Pepe i djupled. Ivorianen gjorde inga misstag när han kyligt rullade bollen förbi McCarthy.

Bara några minuter senare var ytterbacken Cedric Soares ytterst nära att ge Arsenal ledningen mot sin gamla klubb, men volleyn smet precis utanför bortre stolpen från distans.

Med halva första halvlek spelad nådde Che Adams högst på ett vänsterinlägg, men nicken gick rakt på Bernd Leno i Arsenal-målet.

I slutet av halvleken kunde istället Bukayo Saka ge bortalaget ledningen när han rundade McCarthy och lade in bollen i det tomma målet. Lacazette banade väg för målet med en genial djupledspassning.

Med tjugo minuter kvar var det Sakas tur att bjuda tillbaka när han serverade Lacazette öppet mål. Det var en öppnande crossboll av Cedric Soares från vänster till höger som nådde ut till Saka, som i sin tur gav Lacazette öppet mål vid bortre stolpen. Fransmannen störtade fram och rakade in 3-1-målet bakom en chanslös McCarthy.

I den 85:e minuten fick James Ward-Prowse chansen att reducera på frispark från 25 meter, men Arsenal-målvakten Bernd Leno var med på noterna. Arsenal höll undan och vann med 3-1, vilket tar Londonklubben upp till en tillfällig åttondeplats i den haltande Premier League-tabellen.

Lagens startelvor:

Southampton: McCarthy – Valery, Stephens, Bednarek, Vokins – Diallo, Ward-Prowse, Armstrong, Walcott – Adams, Ings

Arsenal: Leno – Bellerin, Luiz, Holding, Cedric – Xhaka, Partey – Saka, Smith Rowe, Pepe, Lacazette