Arsenals storvärvning debuterade - föll mot Chelsea

Ben White debuterade för Arsenal.
Då klev ifrågasatte Tammy Abraham fram och sköt segern till Chelsea.

På söndagseftermiddagen vankades det stormöte i London när Arsenal tog emot Chelsea på Emirates Stadium. Med ett par veckor kvar till Premier League-starten mönstrade de båda lagen starka elvor.

Och det var gästande Chelsea som skulle ta ledningen. I den 27:e minuten hittade Timo Werner landsmannen Kai Havertz som från straffområdeslinjen dunkade upp 0-1 i nättaket.

Knappt 40 minuter in i matchen tvingades Arsenal-mittfältaren Thomas Partey kliva av, på grund av skadekänning. Han ersattes av Granit Xhaka, som flitigt ryktats bort från klubben, men som enligt rapporter från England kommer erbjudas ett nytt kontrakt.

Till andra halvlek fick storvärvningen Ben White, som nyligen anslöt till Arsenal från Brighton för 600 miljoner kronor, komma in och göra debut i den röda tröjan.

Drygt tio minuter senare klev han fram och visade sina försvarskvaliteter. Chelseas Hakim Ziyech tog sig förbi Bernd Leno och skulle bara rulla in bollen i mål. Då kom White glidande och täckte avslutet med ryggen.

I den 69:e minuten kunde Arsenal istället kvittera genom inbytte Xhaka som nickade in 1-1. Dock skulle Chelsea svara direkt när Tammy Abraham snappade upp bollen från Arsenal-försvarat och rullade in 1-2. Anfallaren, som ryktas bort från från och har kopplats ihop med bland annat Arsenal.

Matchen slutade 1-2.

Publicerad 2021-08-01 kl 17:58