Arsjavin bakom Arsenals målfest

Martin Olsson fick nästan 40 minuters speltid borta mot Arsenal. Men han kunde bara se på när hemmalaget, anfört av ryssen Andrej Arsjavin, spelade ut Blackburn och vann med 4-0.

Andrej Arsjavin behövde bara två minuter på sig för att hitta nätet mot Blackburn. Framspelad av Theo Walcott petade ryssen in bollen och gav Arsenal 1-0 hemma på Emirates. Arsjavins första mål - trodde man först. Men reprisen visade att Blackburnförsvararen Andre Ooijer styrde in bollen, och det räknades som självmål.

I den 55:e minuten byttes Martin Olsson in i Blackburn, men han hann inte vara på plan länge innan det var dags för "den lille tsaren" igen.

Den här gången kom hans första mål verkligen, och vilken uppvisning han bjöd på.

Han tog sig in i Blackburns straffområde från djupt nere på vänsterkanten, dribblade förbi backen och från ingen vinkel alls satte han bollen i det bortre krysset.

Men det räckte inte så. Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid låg han bakom också Arsenals 3-0. Arsjavin tog emot ett inlägg på bröstet, i vänstra delen av straffområdet, och drog till på halvvolley. Men den här gången kunde Blackburns målvakt parera, dock inte bättre än att Emmanuel Eboué kunde forcera in bollen från nära håll.

Samme Eboué fick sedan förtroendet att avsluta målfesten med 4-0 på straff, efter att inhoppande Martin Olsson klumpigt haft omkull Carlos Vela.

Publicerad 2009-03-14 kl 21:19