Arsjavin tystade Anfield

Liverpool-Arsenal 1-2
1-0 42' Dirk Kuyt 1-1 50' självmål, Glen Johnson 1-2 58' Andrej Arsjavin

Andrej Arsjavin gjorde det det igen. Blev kung på Anfield. I våras gjorde han fyra mål när lagen spelade 4-4. I dag avgjorde ryssen när Arsenal vände 0-1 till 2-1 inom loppet av åtta minuter efter ett självmål av Glen Johnson och Arsjavins drömträff.

Arsjavin tog emot bollen och höll undan för Glen Johnson och slog snabbt till ett skott som gick via stolpen till 2-1.

Då hade publiken på Anfield inte hunnit repa sig efter Glen Johnsons självmål. Arsenal hade haft svårt att skapa chanser när Johnson på ett retfullt sätt slog in bollen i eget mål från nära håll inför en förstummad hemmapublik. Samir Nasri sprang fram till höger i straffområdet och hans inlägg gick förbi alla utom Johnson som med en liten touch placerade in bollen i eget mål.

Dirk Kuyt slog in 1-0 efter 42 minuter på en retur sedan Almunia boxat ut bollen efter duell med Lucas Leiva. Brassen gick upp i duellen på Fabio Aurelios frispark.

Fernando Torres var tillbaka från start i Liverpool och fick ett friläge efter elva minuter sedan Gerrard spelat tjusigt fram men spanjoren sköt tamt och rakt på Almunia.

Hemmapubliken ville sedan ha straff när Gallas fällde Gerrard innanför straffområdet. Gerrard hade dock slagit bollen en bit framför sig och domare Howard Webb friade.

Liverpool har bara vunnit tre av senaste femton matcherna.

Publicerad 2009-12-13 kl 18:49