Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Arteta bekräftar - klar för Manchester City

Foto: TT

Mikel Arteta är klar för Manchester City. 
Han ska bistå Pep Guardiola och hans tränarteam.
"Det är en fantastisk chans", skriver han i ett uttalande.  

Det stod klart tidigare under våren att den spanske mittfältaren Mikel Arteta skulle lämna Arsenal efter fem år i klubben. 

Det talades om att han skulle ansluta till sin gamla frände från hans tid i Barcelona Pep Guardiola och att Guardiola ville applicera Arteta till hans ledarstab i Manchester City. 

Nu blir så också fallet. Det bekräftar Arteta i ett uttalande:

"Jag ser fram emot utmaningen i Manchester City. Chansen att få ansluta till Guardioalas stab är en fantastisk chans för mig", skriver han. 

Hans sista match i Arsenal avslutade han med bravur efter att ha varit inblandad i ett utav deras fyra mål mot Aston Villa. Men nu ser alltså spelarkarriären ut att ha nått sin ände och att det är tränarkarriären som kommer att ta vid.

"Att coacha har alltid varit något som har växt fram och som jag velat göra. Jag har haft lyckan att få spela under fantastiska och duktiga tränare. Från dem har jag lärt mig mycket jag hoppas att jag kan ta med mig det och slå ihop det med erfarenheten från min spelarkarriär och att jag nu kan bidra med det till City", skriver han.

Publicerad 2016-07-03 kl 14:09
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER