Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Arteta hoppas Wenger återvänder till Arsenal: "Det hade varit ett enormt uppsving"

3v

Arsene Wenger kan återvända till Arsenal i framtiden.
Mikel Arteta skulle gärna vilja ha fransmannen i klubben.
- Jag tror att spelarna skulle älska honom, säger tränaren till Sky Sports. 

Efter en tuff start börjar Arsenal-tränaren Mikel Arteta få ordning på sitt lag. Arsenal är nu på femte plats med sex poäng upp till Chelsea i serieledning i Premier League.

Nu berättar Arteta att förre Arsenal-tränaren Arsene Wenger spelade en stor roll i att han själv blev tränare. Arteta har inspirerats mycket av Wenger. 

- Om det inte vore för honom skulle jag inte vara där jag är i dag och jag skulle inte ha haft den karriären som jag har haft, säger Arteta till Sky Sports.

Spanjoren hoppas framöver att Wenger kommer tillbaka till någon roll i Arsenal. I dagsläget jobbar Wenger på Fifa med global fotbollsutveckling. 

ANNONS

- Jag skulle vilja att han är mer närvarande i klubben. Jag tror att spelarna skulle älska honom och inspireras av att ha honom runt omkring sig. Det hade varit ett enormt uppsving för klubben. Det var väldigt intensivt för honom i över 20 år och då behöver man komma bort lite, men jag tror att det skulle vara fördelaktigt för alla om han blir mer närvarande. 

Wenger var huvudtränare i Arsenal mellan 1996 och 2018 och tog bland annat klubben till tre Premier League-titlar och sju FA-cuptitlar i England. 

Publicerad 2021-11-09 kl 23:20
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto