Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Artetas försvarstal: "Jag är ingen svikare"

En halvtimme före deadline skrev han på för Arsenal.
Nu sågar Evertons fans Mikel Arteta.
- Jag är ingen svikare, svarar mittfältaren.

Silly Season-spänningen nådde sin absoluta kokpunkt sent på onsdagskvällen när London inom loppet av några minuter knyckte två stjärnspelare från Liverpoolområdet. Först lämnade Raul Meireles in sin transferansökan och såldes bums till Chelsea.

Sedan gjorde Evertons Mikel Arteta klart med hårt åderlåtna Arsenal. En viktig pusselbit för Arsene Wenger, som ju tappat inte minst Samir Nasri och Cesc Fabregas under sommaren.

Men på supporterforum och sociala medier pyr missnöjet med Arteta. Många av Evertons anhängare känner sig besvikna över att 29-åringen – som värvades redan 2005 till Goodison Park - så brådstörtat överger klubben, utan att lämna en rimlig tidsfrist till att hitta en ersättare.

- Men det här är en stor möjlighet för mig och min familj. Jag tycker att detta är rätt tidpunkt att ta chansen. Nu får jag en annorlunda utmaning och chansen att mäta mig mot de allra bästa i Europa, i Champions League, säger Arteta till Evertons hemsida.

Han medger att avskedet svider i själen, men påpekar samtidigt att han inte ångrar sitt beslut och att fotbollen fungerar på det här sättet.

- Jag har fyllt 29 och det finns ingen tid till att vänta in andra erbjudanden. Jag har alltid gjort mitt bästa för Everton, kämpat hårt och varit så professionell som det bara går. Nu vill jag tacka supportrarna för allt stöd de visat mig genom åren.

Publicerad 2011-09-01 kl 12:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons