Mikel Arteta får nöja sig med en poäng i sin tränardebut för Arsenal.
Skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang sköt The Gunners till poäng i bortamötet med Bournemouth.

Efter att ha sparkat tränare Unai Emery tidigare under säsongen fick Fredrik Ljungberg tillfälligt ta över som tränare för Arsenal. I förra veckan stod det sedan klart att Mikel Arteta lämnade sin roll som assisterande tränare i Manchester City för att ta över som huvudansvarig i Arsenal.

I dag gjorde Arteta sin första match som ansvarig för Arsenal i bortamötet med Bournemouth på Vitality Stadium, och spanjoren valde att starta med både Pierre-Emerick Aubemeyang och Alexandre Lacazette på topp.

Matchen var mållös i drygt en halvtimme, men i den 35:e minuten tog hemmalaget ledningen efter att Dan Gosling tryckt in ett inspel från nära håll.

I den andra halvleken skulle Arsenal kvittera, då Pierre-Emerick Aubameyang styrde in 1-1 i den 64:e minuten, gabonesens tolfte mål för säsongen i ligan.

Aumaneyangs 1-1-mål visade sig bli matchens sista. Callum Wilson i hemmalaget hade en boll i mål med tio minuter kvar att spela, men målet dömdes bort för offside.

Efter krysset var Arsenal nye manager Mikel Arteta tillfreds med en hel del av vad han såg.

- Jag är nöjd med flera saker som jag sett i dag och flera saker vi tränat på gjorde vi. Däremot är jag är inte glad över att vi inte vann, säger spanjoren enligt BBC.

Han fortsätter:

- När det gäller attityd och vilja var det bättre än vad jag hade förväntat mig.

Krysset gör att Arsenal ligger kvar på elfte plats i Premier League-tabellen. I nästa match tar man emot Chelsea hemma på Emirates Stadium, en match som spelas på söndag. För Bournemouth väntar ett sydkustmöte med Brighton på bortaplan på lördag.

Lagens startelvor:

Bournemouth: Ramsdale - Stacey, S. Cook, Mepham, Simpson - L. Cook, Lerma, Gosling, Fraser - Wilson, King.

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Luiz, Sokratis - Saka, Torreira, Xhaka, Nelson - Özil - Aubameyang, Lacazette.